بوی بد دهان که با نام علمی هالیتوزیس و یا هالیتوز نیز شناخته می شود، یکی از رایج ترین مشکلات دندانپزشکی مراجعان است و به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. تحقیقات نشان داده است که بعد از پوسیدگی دندان و بیماری های لثه، بزرگترین معضل افراد مختلف جامعه هالیتوز است. ما برای برقراری ارتباط با دیگران راهی جز حرف زدن نداریم. اما اگر بد بویی دهان ما مانع از ایجاد این ارتباط شود، می تواند باعث ایجاد انزوای اجتماعی و یا اضطراب شود. در بیشتر موارد، این مشکل با روش های درمان خانگی از بین می رود ولی اگر این روش ها جواب ندهد فرد باید حتما به پزشک مراجعه کند تا از سلامت بدن خود مطمئن شود. در این مقاله درباره علائم و دلایل مختلف بدبویی دهان و درمان این مشکل مطالبی را در اختیار شما قرار داده ایم، پس با مجله بست دنتیست همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
بدبویی دهان ممکن است ناشی از عوامل متعددی باشد که در اینجا به این عوامل اشاره می کنیم:
لازم به ذکر است که هیچوقت نمی توان بوی ناخوشایند دهان را به صورت 100 درصدی و برای همیشه درمان کرد. هرچقدر هم که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنیم، باز هم در شرایطی ممکن است دهانمان بو بگیرد؛ مانند مصرف برخی مواد غذایی و بوی بد دهان در صبح. برای رفع بوی بد دهان و یا به حداقل رساندن آن، راه های زیادی وجود دارد که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:
اگر بوی بد دهان شما به علت ابتلا به نوعی از بیماری های لثه باشد با مراجعه به یک متخصص بیماری های لثه می توانید آن را درمان کنید. در اثر بیماری های لثه، لثه از دندان ها جدا شده و باعث تحیل لثه می شوند. به دلیل این گونه بیماری ها، لا به لای فضاهای خالی از باکتری های تولید کننده بوی بد دهان پر شده و منجر به ایجاد بوی ناخوشایند دهان می شوند. در اینجاست که مراجعه به دندانپزشک بهترین راه درمان است.
🔸 بیشتر بخوانید: بررسی علل زبان سبز
مصرف برخی غذاها یا خوراکی ها جهت درمان خانگی بوی بد دهان را در زیر مطالعه خواهیم کرد:
دانه رازیانه با خواص ضد میکروبی که دارد با باکتری های دهان مبارزه کرده و برای کنترل بوی بد دهان بسیار موثر است. رازیانه را می توانید هم به صورت دمنوش و یا جویدن تخم رازیانه بعد هر وعده غذایی استفاده کنید.
مصرف روزی یک بار از دم کرده شنبلیله نیز برای درمان بدبویی دهان بسیار موثر است.
میخک نیز دارای خواص ضد میکروبی بوده و در جهت رفع بوی بد دهان بسیار مفید است. مقداری میخک را بعد از هر وعده غذایی بجوید؛ همچنین میخک را به صورت دم کرده نیز می توانید استفاده کنید.
آبلیمو به علت داشتن اسید از رشد باکتری ها در دهان جلوگیری کرده و باعث از بین رفتن بوی بد دهان می شود. برای این منظور مقداری آبلیمو را در آب ریخته و حل کنید و دهان خود را با آن شست و شو دهید.
ترکیب آب و نمک خواص ضد میکروبی دارد. آب نمک، pH دهان را خنثی کرده و همچنین محیط دهان را برای رشد باکتری ها سخت می کند. یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید. این مخلوط را هر روز در دهان خود نگه دارید.
یکی دیگر از درمان های خانگی برای از بین بردن بوی بد دهان استفاده از جعفری است. جعفری به علت داشتن کلروفیل که به عنوان یه ترکیب ضد باکتری عمل می کند می تواند در کاهش بدبویی دهان موثر باشد. شما می توانید چند برگ جعفری تازه را بجوید تا از فواید آن بهره مند شوید.
خوردن آدامس بدون قند در خوشبو شدن نفس شما بسیار موثر است. جویدن آدامس باعث بهبود ترشح سالم بزاق در دهان شده و به از بین رفتن بدبویی دهان کمک می کند.
روغن درخت چای حاوی خواص ضد عفونی کننده هست که به عنوان دارویی ضد عفونی کننده و موثر برای دهان شما عمل می کند. شما می توانید چند قطره روغن درخت چای، روغن نعناع و روغن لیمو را در یک لیوان آب بریزید و از این مخلوط به عنوان دهان شویه استفاده کنید.