استفاده از دندان های مصنوعی روشی برای جایگزینی دندان های از دست رفته در اثر بروز آسیب، بیماری پریودنتال یا پوسیدگی دندان است. نبود دندان در دهان، فرد را با مشکلات زیادی رو به رو می کند به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راهی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خود هستند. ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که علاقه دارند بدانند که دندان های مصنوعی با کیفیت چه قیمتی دارند و آیا هزینه دندان مصنوعی بر اساس سن افراد متغیر است؟ در این متن به این سوالات پاسخ داده خواهد شد، پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
یکی از ارزان ترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته، استفاده از دندان مصنوعی یا پروتز دندان مصنوعی است. دندان های مصنوعی به جز بهبود ظاهر، کاربرد دیگری مانند کاهش تحلیل عضلات صورت، بهبود عملکرد خوردن، حرف زدن و حفظ ساختار استخوان های صورت نیز دارند.
پروتز دندان اندامی مصنوعی است که در دندانپزشکی ها ساخته می شود و جایگزین متحرک یا ثابتی برای دندان های از دست رفته است. پروتز مصنوعی از پلاستیک یا فلز و به صورت سفارشی تهیه می شود تا به خوبی روی لثه ها قرار بگیرد. دندان های مصنوعی انواع مختلفی دارند که در انتخاب آن ها باید شرایط و نیاز فرد، تعداد دندان از دست رفته و نظر دندانپزشک را در نظر گرفت.
در قسمت پایین، جدول قیمت دندان مصنوعی را به صورت کامل برایتان آورده ایم تا به صورت کامل از آن اطلاع داشته باشید.
نوع پروتز | تعرفه عمومی | تعرفه متخصص |
هزینه دندان مصنوعی کامل | از 14.4 میلیون تومان | از 19.2 میلیون تومان |
هزینه پارسيل آکريلیکی فک بالا بيش از ۳ دندان | از 2.4 میلیون تومان | از 3.6 میلیون تومان |
قیمت فليپر تا ۳ دندان | از 2.4 میلیون تومان | از 3.6 میلیون تومان |
قیمت دندان مصنوعی ژله ای | از 13.2 میلیون تومان | از 16.8 میلیون تومان |
هزینه پروتز پارسيل کروم کبالت فک بالا | از 6 میلیون تومان | از 8.4 میلیون تومان |
هزینه دندان مصنوعی ژله ای برای هر فک حدود 13.2میلیون تومان می باشد.لازم به ذکر است که قیمت دندان مصنوعی ژله ای در تهران با سایر شهرها بین ارگان های دولتی و خصوصی متفاوت می باشد. برخلاف دندان های مصنوعی سنتی که از پایه های سخت و محکم ساخته می شوند، پروتزهای جدید از مواد ترموپلاستیکی تهیه می شوند که قابلیت بالای انعطاف را به آن ها اختصاص می دهد. به علت این خاصیت، اغلب به آن ها دندان مصنوعی ژله ای نیز می گویند.
دندان های مصنوعی ژله ای به نام های پروتز پارسیل فلکسی یا دندان مصنوعی فلکسی نیز شناخته می شوند. این نوع پروتز برای تمام افراد مناسب است، اما عمدتاً جوانان علاقه مند به استفاده از آن هستند.
🔸 بیشتر بخوانید: بهترین دندان مصنوعی برای افراد جوان
دندانهای مصنوعی سنتی، دست دندان هایی بودند که با معایبی همچون لقی، عمر کوتاه و مشکلات در تلفظ همراه بودند. اما ایمپلنت های دندان به عنوان روش درمانی مدرن برای بی دندانی به کار می رود. در این روش، پایه های ایمپلنت دندان در داخل استخوان قرار گرفته و با آن جوش می خورند.
در درمان دندان مصنوعی با استفاده از ایمپلنت، دست دندان های سنتی بر روی پایه های ایمپلنت نصب می شوند و این روش علاوه بر استحکام و عمر طولانی، از تضعیف استخوان و لثه جلوگیری می کند. ایمپلنت ها به عنوان یک راهکار پایدار و با تکنولوژی پیشرفته در زمینه درمان بی دندانی شناخته می شوند و بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد باعث می شوند.
یک سری معایب این موضوع دارد که به صورت خیلی مختصر برایتان بیان خواهیم کرد.بدون شک مخارجی که برای این حالت صرف می شود نسبت به حالت عادی بیشتر خواهد شد.مدت زمان معالجه آن هم از این موضوع تبعیت می کند.
نرخ دندان مصنوعی ثابت با 4 ایمپلنت در فک از 36 میلیون تومان و تعرفه دندان مصنوعی ثابت با 7.2 ایمپلنت در هر فک از 6۰ میلیون تومان به بالا می باشد.
بررسی قیمت بهترین دندان مصنوعی از جمله نکات حیاتی است که نیاز است به آن توجه شود. در این مرحله با مطالعه موارد گفته شده، به بررسی هزینه دندان مصنوعی ثابت و همینطور متحرک خواهیم پرداخت.
به طور کلّی قیمت دندان مصنوعی کامل، قیمت دندان مصنوعی تکی و هزینه دندان مصنوعی متحرک، به عوامل مختلفی وابسته است که شامل موارد زیر می شود:
با توجه به اطلاعات بالا، متوجه می شویم که هزینه دندان مصنوعی (ثابت یا متحرک) در سال 1403 متغیر و بسته به شرایط، متنوع خواهد بود.
وضعیت دهان، فک و لثه در هنگام قالب گیری برای ساخت دندان های مصنوعی بسیار اهمیت دارد. اگر شرایط برای قالب گیری مناسب نباشد، احتمال دارد قالب گیری به طور مجدد صورت بگیرد. این شرایط در قیمت تمام شده پروتزهای دندان تاثیر می گذارد.
تعداد دندان های از دست رفته ای که نیازمند جایگزین شدن با دندان های مصنوعی هستند در هزینه شما تاثیر دارند و هر چه تعداد دندان ها بیشتر باشد، هزینه ها هم بالاتر می رود.
قیمت نوع دندان مصنوعی انتخابی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته باهم فرق می کند. برخی از آنها ارزان و مقرون به صرفه هستند و برخی دیگر مانند ایمپلنت هزینه بالایی دارند.
نوع و کیفیت مواد به کار رفته در ساخت دندانهای مصنوعی، در قیمت نهایی این درمان موثر است. طبیعتا مواد باکیفیت بالا، هزینه بر خواهند بود.
تخصص، تجربه و مهارت دندانپزشک در میزان دستمزد او تاثیر دارد و میزان تخصص، دستمزد و هزینه ویزیت را تعیین می کند. طبیعتا اگر پروسه درمانی شما توسط یک متخصص انجام شود، هزینه نهایی درمان شما بیشتر از زمانی خواهد بود که یک دندانپزشک عمومی شما را درمان می کند.
موقعیت و مکان کلینیک و یا مطب دندانپزشکی در هزینه دندان مصنوعی نقش دارد. مناطق بالای شهر تهران نسبت به مناطق دیگر هزینه بیشتری دریافت می کنند.
تجهیزات و امکانات مورد استفاده در درمان، بر هزینه ساخت دندان های مصنوعی اضافه می شود.
برخی از دندان های مصنوعی باید در لابراتوار ساخته شوند و قیمت این پروسه نیز به بقیه هزینه ها اضافه می شود.
🔸 بیشتر بخوانید: هزینه روکش دندان
مشورت با متخصص این کار، جز اصلی ترین مراحل آنها حساب می شود.به قول معروف کار را به کاردان خود باید سپرد. چراکه با مراجعه به شخص مربوطه بسیاری از ابهامات خود شما رفع و با راهکاریی که برایتان شرح می دهند به مقصود خود خواهید رسید.
همچنین با مراجعه به مراکز دندانپزشکی وابسته ب دانشکده های دندانپزشکی می توان خدمات مشابه را با هزینه کمتری دریافت کرد.
بهره مندی از بیمه ها که در موضوعات بعد خیلی جامع به آنها پرداخته ایم، تاثیر خیلی خوبی در کاهش مخارج این موضوع به همراه دارد.
در مورد پوشش دادن هزینه دندان مصنوعی، اکثر بیمه های پایه از جمله تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح، هزینه دندان مصنوعی را تا سقف مشخصی پوشش می دهند.
افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند، می توانند با درخواست به این سازمان، به صورت محدود به کاهش هزینه پروتز دندان مصنوعی خود دست یابند. هزینه دندان مصنوعی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی حداقل 1.2 میلیون تومان و حداکثر 2.4 میلیون تومان برای هر فرد تعیین شده است که شرایط لازم برای دریافت این تسهیلات را داشته باشد.
این تدابیر به منظور کمک به افراد تحت پوشش، به منظور ارتقاء سلامت دهان و دندان ها و کمک به رفع برخی از مشکلات دندانی ایجاد شده است.
در بیمه های تکمیلی، پوشش های مختلفی ارائه می شود که می تواند شامل هزینه دندان مصنوعی نیز شود. اگر فردی دارای بیمه تکمیلی باشد و بیمه نامه اش شامل پوشش دندان های مصنوعی نیز باشد، می تواند از این پوشش ها بهره مند شود تا هزینه های خود را به حداقل برساند.
در هر صورت برای استفاده از این پوشش ها، معمولا نیاز به مراجعه و ارائه مدارکی از طرف دندانپزشک یا مراجع درمانی مورد تأیید بیمه نامه وجود دارد. همچنین توصیه میشود قبل از اقدام به درمان دندان مصنوعی، با شرکت بیمه ای خود تماس گرفته و جزئیات پوشش های مربوطه را دریافت کنید.
مراقبت و نگهداری درست از دندان های مصنوعی، در کاهش هزینه تاثیر دارد. اگر به خوبی از پروتزهای مصنوعی مراقبت نشود، ممکن است آسیب ببینند و نیاز به تعویض و ساخت مجدد آن ها باشد که در این صورت هزینه شما دو چندان می شود. تعدادی از راه های مراقبت از آنها به شرح زیر هستند:
🔸 بیشتر بخوانید: هزینه پر کردن دندان
در آخر برای اینکه بتوانیم جوابی به سوال “بهترین نوع دندان مصنوعی چیست؟” بدهیم، لازم است نکاتی را یادآوری کنیم. می دانیم که از سنی به بعد ممکن است بعضی از دندان هایمان را بنا به هر دلیل از دست بدهیم. طبق توصیه دندانپزشکان، بهترین نوع دندان مصنوعی، نوع ثابت بر پایه ایمپلنت است. دلایل برتری این نوع، این است که استقامت و مدت زمان مصرفی بیشتری را نسبت به سایر رقبای خود دارد. ایمپلنت را هم می توان جایگزین یک دندان کرد و هم به عنوان یک پایه یا دندان مصنوعی برای چندین دندان استفاده کرد.
هزینه دندان مصنوعی به عواملی نظیر نوع پروتز، مواد استفادهشده و پیچیدگی درمان بستگی دارد. برای دقیقترین اطلاعات، مراجعه به دندانپزشک متخصص توصیه می شود.