به احتمال زیاد ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی به دلایل مختلف از جمله عصبانیت و استرس دندان های خود را به هم فشار دهید، بسایید و یا گره کنید. این عمل دندان قروچه نام دارد، البته شما این کار را به طور ارادی انجام می دهید. اما این عمل گاهی نوعی اختلال و بیماری است که بصورت ناخود آگاه و غیر ارادی اتفاق می افتد.
آنچه در این مقاله می خوانید
بروکسیسم یا دندان قروچه، اختلالی است ناشی از به هم ساییدن و فشار دادن دندان ها به هم که به صورت ارادی (بروکسیسم بیدار) در طول روز و یا غیر ارادی (بروکسیسم خواب) در هنگام خواب شبانه اتفاق می افتد.
دندان قروچه می تواند عوارض خفیف و یا خطرناکی داشته باشد که این عوارض عبارتند از:
با اینکه دندان قروچه سن خاصی ندارد، اما این اختلال در کودکان زیر 3 سال به دلیل رشد دندان های شیری بیشتر از بزرگسالان اتفاق می افتد. این مشکل با بالا رفتن سن کودک کمرنگ تر و به مرور رفع خواهد شد. اغلب والدین هنگام خواب متوجه برخورد، سایش و فشار دادن دندان های فرزندان خود می شوند. اختلال براکسیسم در بزرگسالان بیشتر به دلیل استرس اتفاق می افتد اما علت دندان قروچه کودکان در خواب بیشتر به آلرژی، وراثت، نامرتب بودن دندان های شیری و آپنه خواب برمی گردد.
اگر بروکسیسم زود تشخیص داده شود می توان با یافتن علت اولیه و رفع آن، این مساله را نیز درمان کرد؛ چرا که درمان آن وابسته به دلیل بروز آن است. اما اگر دیر شده باشد، به صورت یک عادت در خواهد آمد و حالا باید آن را با روش های اصلاح عادتی درمان کرد. در اینجا به چند روش درمان خانگی دندان قروچه در خواب اشاره می کنیم:
راه های دیگری برای درمان آن وجود دارد که در صورت تشخیص علت به درمان آن می پردازیم.
منبع: ویکی دندان