ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای دندان از دست رفته به شمار می رود و شامل یک پایه ایمپلنت است که با جراحی به استخوان فک جوش می خورد و تاج آن نیز با کمک رابط به پایه متصل می شود. ایمپلنت به دلیل شباهتی که به دندان طبیعی دارد، طرفداران زیادی دارد. با توجه به توضیح مختصری که در بالا گفتیم، قطعا هزینه ایمپلنت دندان به دلیل کاشت پایه ایمپلنت با جراحی و طبیعی بودن ایمپلنت، گران است.
ما در این مقاله به توضیح هزینه ایمپلنت های دندانی و عوامل موثر بر آن ها می پردازیم و اگر شما هم قصد انجام آن را دارید، خواندن این مقاله از مجله بست دنتیست را به شما توصیه می کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید
قیمت ایمپلنت دندان با توجه به عوامل مختلف، برای هر فردی متفاوت است و به طور معمول قیمت آن در سال 1403 از 6 میلیون تومان شروع می شود و به 24 میلیون تومان می رسد.
قیمت های ایمپلنت دندان به عواملی مختلفی بستگی دارد که در زیر به بعضی آن ها اشاره می کنیم:
دندانپزشک برای اینکه وضعیت محل کاشت ایمپلنت و تراکم استخوان را بررسی کند باید از محل کاشت ایمپلنت دندان، عکس تهیه کند و برای تعیین تراکم استخوان نیز نیاز به انجام تست تراکم استخوان دارد. هزینه انجام این دو مورد، بر قیمت نهایی ایمپلنت اضافه می شود.
برای کاشت پایه ایمپلنت و جوش خوردن آن با استخوان فک، باید تراکم استخوان فک بالا باشد و در صورت کم بودن تراکم استخوان، باید برای پیوند اقدام کرد. هزینه پیوند استخوان فک نیز جزو قیمت ایمپلنت دندان است.
برای انجام ایمپلنت دندان، معمولا از ایمپلنت های تیتانیومی، استفاده می کنند. اما در صورت حساسیت به تیتانیوم باید از سرامیک برای ساخت ایمپلنت استفاده کرد. هزینه ساخت ایمپلنت های تیتانیومی کمتر است.
در بازار برندهای مختلفی از ایمپلنت های دندانی وجود دارد که از نظر کیفیت، ماندگار و مقاومت در برابر ضربه، با یکدیگر فرق دارند. قطعا برندهای معتبر، ایمپلنت های با کیفیتی تولید می کنند که مقاومت و ماندگاری بالایی دارند و قیمت آن ها نسبت به سایر برندها گران تر است.
🔸 بیشتر بخوانید:
کاشت ایمپلنت برای جای خالی دندان های قدامی هزینه کمتری نیاز دارد، چون در دسترس هستند و جراح می تواند به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشد. اما برای کاشت ایمپلنت به جای دندان های عقبی باید هزینه بیشتری پرداخت کرد، چون دسترسی به آن ها سخت است.
معمولا قیمت ایمپلنت دندان بر حسب هر واحد دندان بیان می شود. به این صورت که هر چه تعداد واحدهای دندانی که نیاز به ایمپلنت دارند بیشتر باشد، هزینه ایمپلنت دندان نیز بیشتر می شود.
هزینه دستمزد دندانپزشک متخصص و جراح نسبت به هزینه دندانپزشک عمومی بیشتر است. جراح با مهارت و تبحر بالا در کوتاه ترین زمان، کاشت ایمپلنت را به بهترین شکل انجام می دهد. ایمپلنت باید با دقت بالایی انجام شود و اگر در کاشت ایمپلنت بی توجهی و سهل انگاری شود، می تواند پیامدهای بدی به همراه داشته باشد. بنابراین ازرش این را دارد که برای ایمپلنت کردن به یک متخصص و جراح مراجعه کرد.
خدمات ارائه شده در کلینیک ها و امکانات آن ها با هم متفاوت است. استفاده از تجهیزات پیشرفته در کلینیک ها و نوع خدماتی که ارائه می دهند در هزینه ایمپلنت دندان تاثیر دارد.
ایمپلنت دندان یک روش زیبایی است، به همین دلیل بیمه های پایه مانند تامین اجتماعی هزینه های آن را پوشش نمی دهند. اما برخی از بیمه های خصوصی بخشی از هزینه ایمپلنت را پرداخت می کنند.
برای کم کردن مبلغ پرداختی ایمپلنت دندان، باید در اولین فرصت برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کرد. در صورت مراجعه دیر هنگام، احتمال تحلیل رفتن لثه و استخوان فک بالا می رود. اگر بافت لثه و استخوان فک در محل کاشت ایمپلنت تحلیل رفته باشد، جراح باید برای بیمار پیوند استخوان فک و لثه انجام دهد. با پیوند استخوان در فک هزینه کاشت دندان جدید بیشتر می شود.
بعد از کاشت ایمپلنت برای جلوگیری از شکستن، لق شدن و افتادن آن و برای جلوگیری از هزینه های جانبی و تعویض مجدد ایمپلنت، باید نکات زیر را رعایت کرد:
اگر موارد بالا به خوبی رعایت شود، احتمال آسیب به ایمپلنت دندان کاهش می یابد و هزینه آن مانند تعویض و ترمیم، کمتر می شود.
هزینه ایمپلنت دندان با توجه نوع ایمپلنت، جنس آن، تخصص دندانپزشک، تعداد دندان های ایمپلنت شده، موقعیت کاشت، هزینه جانبی و … برای همه افراد یکسان نیست. برای جلوگیری از هزینه های ترمیم و تعویض ایمپلنت دندان باید توصیه پزشکی، نکات مراقبتی و بهداشتی را به خوبی رعایت کرد. با این کار می توان از شکستن، لق شدن ایمپلنت دندان و ایجاد عفونت لثه و دهان در محل کاشت ایمپلنت جلوگیری کرد.