در واقع چیزی به عنوان ارتودنسی رایگان وجود ندارد و زمانی که صحبت از ارتودنسی رایگان پیش می آید، منظور همان جلسه مشاوره ارتودنسی رایگان است که قبل از درمان ارتودنسی ضروری است.
در این مقاله قصد داریم تا کمی در مورد ارتودنسی و ناهنجاری هایی که بایستی با ارتودنسی درمان شوند و همچنین مراحل انجام ارتودنسی صحبت کنیم و در انتها به بحث پیرامون مشاوره ارتودنسی رایگان خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله می خوانید
زمانی که دندان ها در جایگاه درست و مناسبی در کنار یکدیگر قرار ندارند، باعث به وجود آمدن درد و فشار روی ماهیچه های فک خواهد شد و در نتیجه مشکلاتی در مفاصل فک ایجاد می شود که احتمالا با درد نیز همراه است. با درمان ارتودنسی دندان های هر دو فک بالا و پایین صاف و تراز می شوند و در نتیجه دردهای ناشی از این ناهنجاری رفع خواهد شد. گاهی اوقات نیز نامرتبی و شلوغی دندان ها علاوه بر این که موجب لبخندی نازیبا می شوند، مشکلاتی برای گاز زدن و جویدن غذا و مسواک زدن و تمیز کردن صحیح دندان ها را در پی دارند. البته اصلا جای نگرانی نیست؛ زیرا با انجام ارتودنسی تمامی این مشکلات قابل درمان هستند.
در صورتی که دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی وجود یکی از ناهنجاری های زیر را در شما تشخیص دهد، بایستی حتما اقدام به درمان ارتودنسی کنید:
منظور از ارتودنسی رایگان در واقع جلسه مشاوره رایگان است. برخی از کلینیک های ارتودنسی و مطب ها برای جلسه اول که به منظور مشاوره ارتودنسی انجام می شود، هزینه ویزیت را دریافت نمی کنند. به طور کلی برای انجام ارتودنسی، ابتدا بایستی شرایط دندان ها و فک بیمار بررسی شود. به همین دلیل نیاز به یک جلسه اولیه است که در آن متخصص با بررسی اولیه و تشخیص مشکل شما و شدت آن در مورد روند درمان و روش انتخابی و طول دوره درمان و در نهایت هزینه لازم برای درمان با شما صحبت کند. در واقع بدون این جلسه امکان تعیین حدود قیمت درمان ارتودنسی نیست. پرداخت هزینه درمان ارتودنسی عموما به این صورت است که در ابتدا مبلغی به عنوان پیش پرداخت دریافت می شود و مابقی هزینه در تعدادی قسط و در طول دوره درمان پرداخت خواهد شد.
اگر فکر می کنید که با استفاده از بیمه های تکمیلی می توانید از مزایای ارتودنسی رایگان بهره مند شوید، در اشتباه هستید. متأسفانه خدمات دندانپزشکی یا اصلا شامل بیمه نمی شوند یا اگر هم باشد تنها بخش کمی از هزینه توسط بیمه پرداخت می شود. به طور کلی ارتودنسی رایگان انجام شدنی نیست، پس بهتر است به دنبال مراکزی باشید که شرایط پرداختی مناسب شما را دارند و ارتودنسی با کیفیت را با قیمت مناسب تری انجام می دهند.
پس از جلسه مشاوره ارتودنسی رایگان روند درمان ارتودنسی آغاز می شود که شامل مراحل زیر است:
1) عکس برداری رادیولوژی از دندان ها: در این مرحله از تمامی دندان های بیمار به صورت یک جا و تک تک عکس برداری می شود. در برخی موارد از صورت و دهان هم عکس برداری می شود و در پرونده بیمار قرار می گیرد.
2) قالب گیری از دندان های بیمار: متخصص ارتودنسی پس از عکس برداری از دندان های هر دو فک شما قالب گیری را انجام می دهد. این مرحله حدود نیم ساعت طول می کشد و شما در طی انجام آن حس می کنید که دهانتان از بتونه پر شده است و ممکن است دچار حالت تهوع شوید. در این مرحله از راه بینی تنفس کنید و آرامش خود را حفظ کنید.
3) انجام اقدامات اولیه و پیش نیاز ارتودنسی: متخصص ارتودنسی بعد از قالب گیری از دندان ها، بایستی به بررسی وضعیت دندان ها بپردازد و با توجه به شرایط دندان و فک بیمار و شدت آن برخی از اقدامات لازم قبل از شروع ارتودنسی را انجام دهد. این اقدامات که در هر بیمار متفاوت است عبارتند از: جرم گیری دندان ها، بررسی فاصله بین دندان ها و استفاده از جداکننده دندانی در صورت نیاز، پر کردن دندان ها در صورت پوسیدگی، کشیدن برخی از دندان ها در صورت نبود فضای کافی، جراحی فک در برخی از موارد.
4) قرار دادن بریس روی دندان ها: در این مرحله بایستی در ابتدا دندان ها تمیز و خشک شوند. سپس براکت ها به دندان ها چسبانده می شوند و سیم های قوس دار از بین براکت ها عبور می کنند. بعد از آن کش های کوچکی روی هر براکت قرار می گیرد تا سیم ها را نگه دارند و به دندان ها فشار لازم برای جابجایی و قرار گرفتن در موقعیت جدید را وارد کنند.
5) مراجعه به صورت ماهانه به ارتودنتیست برای تنظیم بریس ها: بیمار بایستی به طور منظم هر ماه به متخصص ارتودنسی خود برای تنظیم بریس و تعویض کش های ارتودنسی مراجعه کند. در این مراجعات گاهی اوقات سیم های ارتودنسی نیز تعویض می شوند. به دلیل فشار وارد بر دندان ها این جلسات ممکن است کمی با درد همراه باشد.
6) برداشتن بریس ها از روی دندان: پس از طی شدن زمان مورد نیاز متخصص ارتودنسی بریس ها را از دهان خارج می کند. برای این کار از سیم چین استفاده می کند و تمام براکت ها را از دندان جدا می کند. این مرحله به راحتی و با سرعت انجام می شود. پس از برداشتن براکت ها لایه ای پلاستیکی روی دندان ها باقی می ماند که متخصص بعد از برداشتن آن ها، محل را با مینا پوشش می دهد و پس از آن پولیش می کند.
7) قرار دادن پلاک روی دندان ها بعد از ارتودنسی: بعد از اتمام مراحل ارتودنسی، برای جلوگیری از بررگشت دندان ها به موقعیت سابق بایستی از پلاک استفاده شود. متخصص ارتودنسی روی دندان های بیمار پلاک قرار می دهد تا دندان ها به این جایگاه جدید عادت کنند و حدود یک سال بایستی از پلاک ها استفاده شود.