یکی از اصول مشترک در تمام عمل های جراحی زیبایی این است که فرد برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود ناگزیر است که زمان بالایی را به انجام آن کار اختصاص دهد. یکی از کار های ترمیمی و زیبایی که این موضوع بسیار در آن پر رنگ است ارتودنسی دندان است و امکان دارد این موضوع برای بسیاری از افراد به هیج وجه خوشایند نباشد و آن ها را از انجام پروسه ی ارتودنسی به کل منصرف کند، البته امکان دارد کسانی هم باشند که وقت گیر بودن این پروسه ها را امری عادی و طبیعی بدانند و اصلا از این بابت اعتراضی نداشته باشند.
اما جالب است بدانید که وقت گیر بودن هر کدام از این پروسه ها لزوما به معنای دریافت نتیجه ی مطلوب نیست و امروزه نسبت به قبل به دلیل رشد تکنولوزی می توان هر کدام از این فرآیند ها را با سرعت بیشتری انجام داد. ما در این مقاله قصد داریم در مورد ارتودنسی فوری یا سریع صحبت کنیم و پیش از آن هم صحبت مختصری در مورد خود پروسه ی ارتودنسی خواهیم داشت تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
ارتودنسی دندان یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین شاخه های دندان پزشکی محسوب می گردد که به واسطه ی آن بسیاری از ناهنجاری های مربوط به حوزه ی دندان و فک ها رفع می شود. در طول زمان پیشرفت های بسیاری در روند انجام ارتودنسی دندان ایجاد شده است و امروزه به سه روش اصلی ارتودنسی ثابت، نامرئی و متحرک می تواند آن را انجام داد. هر کدام از این روش ها، ویژگی های خاص خود را دارد که افراد مختلف می توانند با توجه به شرایط و اهداف خود آن را انتخاب کنند.
یکی از نکات منفی که امکان دارد برخی را بر این دارد که کلا از انجام ارتودنسی منصرف شوند روند طولانی و به هم پیوسته ی آن است؛ به عبارت دیگر روند ارتودنسی به نحوی است که مراحل آن باید به صورت پشت سر هم انجام شود و در هر مرحله ای از آن فرد دچار مشکل شود حتما در مراحل بعدی هم با تأثیرات آن مشکل رو به رو خواهد بود. مسئله ی به هم پیوسته بودن مراحل انجام ارتودنسی امری اجتناب نا پذیر است اما نکته ی مثبتی که در این رابطه وجود دارد این است که مدت انجام ارتودنسی را می توان کوتاه کرد، با سرعت بیشتری آن را انجام داد.
این روش ارتودنسی یکی از مدرن ترین و به روز ترین روش های انجام ارتودنسی محسوب می گردد و در مقایسه با سایر روش ها نیز مزیت های بسیاری دارد.
این روش مناسب کسانی است که برای وقت و عمر خود ارزش بالایی قائل هستند و نمی خواهند برای این که لبخند زیبایی داشته باشند مدت طولانی درگیر در مان باشند و انتظار بکشند. این روش مانند سایر روش های ارتودنسی، دندان های نا مرتب را مرتب می کند و مشکلات فک ها را بر طرف می کند ، اما با این تفاوت که این کار را در کم ترین زمان ممکن یعنی در حد دو یا چند روز این امر را امکان پذیر می کند. ارتودنسی فوری با حذف بریس ها نا هنجاری های دندان ها را بر طرف می کند و در نتیجه نسبت به سایر روش ها، فرد کم تر دچار درد و ناراحتی های معمول ارتودسی می شود و از لحاظ اقتصادی نیز برای او به صرفه تر است.
همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم ارتودنسی فوری را معمولا کسانی انتخاب می کنند که نمی خواهند زمان زیادی را برای یک فرآیند ساده صرف کنند، البته باید گفت که ارتودسی سریع یا فوری علاوه بر این که از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است، مزیت های عدیده ای دیگری نیز دارد که عبارت اند از:
ارتودنسی سریع در برابر لکه ها بسیار مقاوم هستند و کم پیش می آید دندان ها بعد از انجام این ارتودنسی تغییر رنگ بدهند یا لکه ی غیر عادی بر آن ظاهر شود؛ بنابراین بیمار بعد از انجام این روش دندان های با رنگ طبیعی خواهد داشت.
یکی از ویژگی هایی که بسیار برای بیماران حائز اهمیت است، داشتن ظاهر واقعی و طبیعی بعد از انجام ارتودنسی است.
در این روش ارتودنسی سریع یا فوری برای قرار دادن ونیر پرسلینی باید مقدار کمی از ساختار دندان برداشته شود. پزشک از این طریق می تواند ونیر را با دندان تطبیق دهد پزشک بعد از این که مدلی از شکل دندان تهیه می کند ونیر پرسلینی را برای دندان بیمار تهیه می کند.
در این روش ابتدا سطح دندان ها ساییده می شود و پس از آن باندینگ روی دندان بیمار اعمال می شود و به شکل و اندازه مورد نیاز قالب گیری می شود و بعد از آن توسط اشعه uv محکم می شود.
پزشک در این روش دندان ها را برای تهیه ی روکش اندازه گیری می کند و قبل از انجام هر کار دیگری دندان ها را تمییز می کند و در مرحله ی بعد نیز با خمیر دندان قالبی تهیه می کند و از بیمار می خواهد که آن را گاز بگیرد. بعد نیز برای قرار دادن روکش روی دندان بیمار با استفاده از اسید دندانی مخصوص دندان ها را صاف می کند و در آخر نیز روکش تهیه شده را روی دندان بیمار قرار می دهد.
خالی از لطف نیست که متذکر شویم این روش نسبت به دو روش پیشین کاربردتری است و قابلیت های بیشتری دارد و ما برای اطلاع بیشتر شما در ادامه خواهیم گفت که این روش غالبا برای چه افرادی کاربرد دارد و در واقع به این خواهیم پرداخت که این روش برای کدام گروه از بیماران سودمند تر واقع می شود.
بیشتر بخوانید: