داشتن یک لبخند زیبا و بی نقص اولین چیزی است که در مواجه با افراد خواستار آن هستیم. این روزها افراد بیش از پیش به فکر مرتب کردن دندان ها و اصلاح ناهنجاری های دندانها و فکین خود افتاده اند. ارتودنسی دندان رشته ای در دندانپزشکی است که به عنوان راه حل برای این مشکلات آمده است. بهترین متخصص ارتودنسی می تواند در بخشیدن لبخندی زیبا و در درمان دائمی مشکلات دندان به ما کمک کند. اما در میان این همه پزشک چگونه می توانید یک متخصص ماهر و متعهد در منطقه خود پیدا کنید؟
آنچه در این مقاله می خوانید
ارتودنسی علاوه بر اثرات درمانی مانند منظم کردن دندان ها، تاثیر مستقیم در زیبایی صورت نیز دارد. گاها درمان ارتودنسی برای اصلاح طرح لبخند انجام می گیرد. به یاد داشته باشید که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید، هم نتیجه بهتری خواهید گرفت هم دوره درمان شما به زمان کمتری نیاز دارد. اگر یک یا چند مورد از علائم پائین را دارید، لازم است تا سریعا توسط متخصص مربوطه معاینه شوید:
قبل از انجام هر کاری نیاز است تا متخصص ارتودنسی تاریخچه سلامت دندان و سوابق پزشکی شما را مطالعه کند. سپس معاینات بالینی صورت می گیرد و در انتها به کمک قالب گیری و عکس برداری، مسیر درمان شما کاملا مشخص خواهد شد.
در روند درمانی ارتودنسی، هم بیمار و هم پزشک باید صبور باشند. زیرا اثر تغییرات دندان ها و فکین در دراز مدت نمایان خواهد شد. لازمه تصمیم درست توسط متخصص ارتودنسی، انجام معاینات طولانی و مشاوره های لازم است.
در ضمن قبل از انجام درمان ارتودنسی باید حتما توسط متخصص لثه، سلامت لثه ها چک شوند.
خیلی از افرادی که کاندید این درمان هستند نگران مدت زمان درمان خود هستند و این سوال برایشان پیش می آید که ارتودنسی دندان چقدر طول میکشد؟ بنابر نوع ناهنجاری و شدت آن ناهنجاری، طول بازه درمان شما متغیر است. اما در حالت کلی زمانی که به آن اختصاص می دهند بین ٦ تا ١٨ ماه است. در جلسات اول درمان ارتودنسی، معمولا براکت گذاری انجام می شود. هر جلسه ممکن است بازه ای بین ٣٠ تا ٩٠ دقیقه طول بکشد.
پس از اجرای ارتودنسی باید به صورت مرتب به ارتودنتیست مراجعه نمایید تا روند درمانی کامل گردد. در این مراجعات مداوم، پزشک روند درمان را چک می کند و اگر مشکلی به وجود آمده باشد رفع خواهد کرد.
🔸 بیشتر بخوانید:
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و امکان خرید مواد دندانپزشکی اینترنتی و استفاده از بهترین تجهیزات دندانپزشکی روز دنیا …، هیچ محدودیت سنی برای درمان ارتودنسی وجود ندارد. امروزه ارتودنسی بزرگسالان و همینطور کودکان به یک اندازه رایج هستند؛ با اینکه انجام ارتودنسی در زمان کودکی نتیجه سریع تر و شاید بهتری داشته باشد.
برای ادامه درمان، ارتودنتیست بنابر معایناتی که انجام می دهد، تصمیم می گیرد تا از چه نوع درمانی استفاده کند. گاها با تصمیم و نظر متخصص ارتودنسی لازم است که پس از پایان دوره درمانی اول از روشی دیگر برای تثبیت درمان اول صورت گیرد. در ادامه برای آشنایی بیشتر چند نمونه پرکاربرد از درمان های ارتودنسی به اختصار شرح داده می شود.
در روش ارتودنسی ثابت با براکت فلزی، براکت ها را روی دندان قرار می دهند و به سیم های مخصوصی براکت ها را به هم متصل می کنند. فشاری که سیم به براکت ها می آورد، باعث به حرکت درآمدن دندان ها خواهد شد. این روش از معمول ترین روش های ارتودنسی است و بسته به نوع ناهنجاری و شدت ناهنجاری، مدت زمان بهبودی متفاوت است.
در ارتودنسی متحرک بیمار می تواند در مواقع ضروری دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کند. بر خلاف روش قبل، به دندان های براکتی نمی چسبانند؛ بلکه دستگاه را به گونه ای طراحی می کنند تا به راحتی بتوان از دهان خارج کرد یا داخل دهان قرار داد. این درمان معمولا برای ناهنجاری های جزئی تجویز می شود.
ارتودنسی نامرئی مناسب افرادی است که دوست ندارند در طول درمان، دستگاه ارتودنسی بر روی دندان های آنها دیده شود. این درمان انواع گوناگونی دارد و شامل درمان ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی، ارتودنسی به روش دیمون، الاینرهای شفاف و براکت های سرامیکی می شود.
🔸 بیشتر بخوانید: لیست 5 تایی بهترین متخصص ارتودنسی در شمال تهران
درمان ارتودنسی اگر به صورت براکت گذاری باشد به دلیل فشاری که به دندان های می آید، در اوایل درمان معمولا کمی درد احساس می شود. اما این درد پس از ارتودنسی پس از گذشت چند هفته کاملا عادی خواهد شد. درمان های ارتودنسی متحرک و الاینر درد کمتری به نسبت روش ثابت آن را دارند.
دندانپزشک عمومی بدون اینکه دوره تخصصی ارتودنسی را گذرانده باشد توانایی، دانش و تجربه لازم را برای درمان مراجعین ارتودنسی ندارد. البته یک دندانپزشک خوب و باتجربه عمومی، دانش لازم برای انجام درمان های ساده ارتودنسی و یا درمان های پیشگیری با پلاکهای متحرک را دارا می باشد.
اما درمان های پیچیده و تخصصی ارتودنسی که اکثرا در گروه درمان های ثابت قرار داده می شوند، باید توسط ارتودنتیست ارائه شوند. پس لازم است برای بیشترین بازدهی از درمان ارتودنسی، بیمار به یک متخصص ارتودنسی ماهر مراجعه نماید.
🔸 بیشتر بخوانید: بهترین متخصص ارتودنسی در کرج
پس از انجام درمان ارتودنسی لازم است که برای معاینات و چکاپ های ماهانه به پزشک معالج مراجعه نمایید.
نباید فراموش کرد که مراجعه به یک متخصص ارتودنسی باتجربه، خود نوعی صرفه جویی در وقت و هزینه ارتودنسی است. زیرا یک ارتودنتیست با تجربه و ماهر، در مدت زمان کمتر و با دفعات مراجعه کمتری شما را به نتیجه مطلوبتان می رساند. بنابراین با یک انتخاب مناسب، مطمئنا دوران درمان بسیار خوبی را پشت سر خواهید گذاشت و از اثرات درمان ارتودنسی خود لذت خواهید برد.