ایمپلنت دندان یک روش جایگزین برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است. مدت زمان ماندگاری ایمپلنت ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله به توضیح آنها می پردازیم. اگر شما هم از ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خود استفاده کردید، به شما توصیه می کنیم که برای آشنایی با عوامل موثر در طول عمر ایمپلنت دندان و افزایش ماندگاری آن، این مقاله را تا آخر بخوانید.
آنچه در این مقاله می خوانید
معمولا مدت ماندگاری ایمپلنت های دندانی به عوامل مختلفی بستگی دارند و تقریبا بین 10 تا 15 سال است. البته اگر همه چیز خوب پیش برود و به خوبی از ایمپلنت های دندان مراقبت و نگهداری شود، این مدت زمان به 20 سال هم می رسد و گاها از این روش به عنوان یک روش دائمی نام برده می شود.
مواردی که در ادامه به آن ها می پردازیم بر روی ماندگاری ایمپلنت دندان تاثیر دارند:
مهارت و تجربه کافی دندانپزشک در تشخیص مناسب بودن این درمان برای بیمار و همچنین انجام درست و اصولی ایمپلنت دندان، بر روی ماندگاری آن نقش دارد.
اگر دندانپزشک کاشت ایمپلنت دندان را به صورت اصولی و با مهارت بالا انجام دهد، ماندگاری آن بالا می رود. اما بی دقتی و بی توجهی به کاشت ایمپلنت دندان، سبب کاهش طول عمر ایمپلنت دندان و بروز سایر مشکلات دهانی و دندانی و همینطور عوارض مختلف ایمپلنت دندان می شود.
بر اساس تحقیقات انجام شده، دندانپزشکان به این نتیجه رسیدند که ایمپلنت هایی که در فک پایین کاشته می شوند، ماندگاری و طول عمر بالایی نسبت به ایمپلنت فک بالا دارند.
شرکت های زیادی در تولید ایمپلنت در حال فعالیت هستند. هر کدام از این شرکت ها از پوشش های متفاوتی برای تهیه پایه ایمپلنت استفاده می کنند که بر جوش خوردن آن با استخوان فک و استحکام ایمپلنت تاثیر می گذارد. قطعا برندهای خوب و با کیفیت، دارای ماندگاری بالاتری هستند.
ایمپلنت دندان برای افرادی که به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت مبتلا هستند، خطر ساز است. افرادی که یکی از این مشکلات را دارند، باید موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارند تا با در نظر گرفتن شرایط آن ها، بهترین راه حل را ارائه دهد و درمان را متناسب با شرایط آن ها پیش ببرد.
گاهی ممکن است که افراد پس از انجام درمان دچار بیماری هایی شوند که می توانند بر سلامت و طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر نامطلوبی داشته باشند. بنابراین توجه به سلامت عمومی پیش و پس از انجام این درمان مهم است و بر روی ماندگاری ایمپلنت تاثیر دارد.
سلامت لثه و داشتن تراکم استخوان، بر جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان به استخوان فک نقش مهمی دارد. اگر لثه عفونت داشته باشد یا تراکم استخوان برای انجام ایمپلنت مناسب نباشد و دندانپزشک این موضوع را به خوبی تشخیص ندهد، در هنگام کاشت ایمپلنت، پایه ایمپلنت به خوبی به استخوان فک جوش نمی خورد و ماندگاری آن کم می شود.
اگر مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت و بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود، طول عمر ایمپلنت دندان بیشتر می شود.
استفاده از دخانیات و سیگار کشیدن بر روی سلامت لثه و ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد. دود ناشی از سیگار و قلیان بر روی بهبودی کاشت دندان و زخم آن نیز موثر است. طول عمر ایمپلنت در افراد سیگاری و قلیانی کمتر از افرادی عادی است.
?? بیشتر بخوانید:
برای افزایش ماندگاری ایمپلنت های دندانی رعایت نکات زیر الزامی است:
ایمپلنت دندان به دو دلیل زیر می تواند یک روش مادام العمر باشد:
این دو ویژگی مثبت ایمپلنت دندان در کنار رعایت بهداشت دهان و دندان، مراقبت درست از ایمپلنت دندان، مهارت بالای دندانپزشک در کاشت ایمپلنت دندان، انتخاب بهترین برند ایمپلنت و … باعث افزایش طول عمر ایمپلنت دندان می شوند.