یکی از مشکلاتی که احتمال دارد بعد از کاشت ایمپلنت دندان به وجود بیاید، عفونت آن است. این مشکل بیشتر در افرادی رخ می دهد که مراقبت های لازم و توصیه پزشکی را به خوبی رعایت نکرده اند. اگر شما هم ایمپلنت دندان دارید و یا قصد انجام آن را دارید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم زیرا در آن درباره عفونت ایمپلنت دندان، راه های درمان و روش های پیشگیری از آن بحث خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید
نفوذ باکتری ها به ناحیه زیر لثه و اطراف ایمپلنت به معنی عفونت ایمپلنت دندان است و زمانی که باکتری ها در این محل تکثیر می شوند و فعالیت خود را شروع می کنند، علایم التهاب نمایان می شود. اگر عفونت به موقع تشخیص و درمان نشود، عوارض جدی به دنبال خواهد داشت. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله عوارض ایمپلنت دندان را مطالعه کنید.
تجمع باکتری ها، پلاک ها و جرم های دندانی دلیل ایجاد عفونت بعد از کاشت ایمپلنت است. این باکتری ها و عوامل عفونت ساز در دهان از راه بزاق، زبان و لوزه به وجود می آیند یا از محیط خارج وارد دهان می شوند.
عدم سلامت سایر دندانها و شرایط آن ها در دهان، در ایجاد التهاب ایمپلنت دندان نقش دارند. اگر سایر دندان ها دارای پوسیدگی و عفونت باشند، احتمال ایجاد عفونت در ایمپلنت بیشتر می شود. در کل چند مورد وجود دارد که در ایجاد التهاب در ایمپلنت دندان تاثیر دارند و این موارد عبارتند از:
از دلایل ایجاد عفونت بعد از کاشت ایمپلنت، سهل انگاری در رعایت بهداشت دهان و دندان است. با رعایت نکردن بهداشت دندانها، احتمال تجمع باکتری و ایجاد پلاک بالا می رود. این شرایط باعث پوسیدگی دندان های اصلی و التهاب در محل کاشت ایمپلنت می شود.
وجود بیماری های لثه و عفونت در لثه، باعث ایجاد چرک در محل کاشت ایمپلنت دندان می شود و از پیوند ایمپلنت با استخوان جلوگیری می کند.
دندانپزشکی که تجربه و مهارت کافی در جراحی و کاشت ایمپلنت دندان را نداشته باشد، نمی تواند مراحل کاشت را به درستی انجام دهد و ممکن است بعد از کاشت، مشکلاتی مانند التهاب و چرک ایمپلنت دندان به وجود بیاید.
دود سیگار باعث می شود که در جریان خون رسانی به لثه اختلال ایجاد شود که به دنبال آن خشکی دهان رخ می دهد. این وضعیت می تواند باعث افزایش باکتری و تجمع پلاک در دندان و در نتیجه سبب ایجاد چرک و التهاب ایمپلنت دندان خواهد شد.
وجود علائم زیر نشان دهنده وجود عفونت در ایمپلنت دندان هستند که در صورت مشاهده آن ها باید برای درمان آن اقدام کرد:
همانطور که گفتیم در صورت مشاهده علائم بالا باید برای درمان آن به دندانپزشک مراجعه کرد. دندانپزشک برای تشخیص التهاب و چرک در ایمپلنت دندان می تواند از روش های زیر استفاده کند:
?? بیشتر بخوانید:
نکاتی که برای جلوگیری از التهاب حاد در ایمپلنت دندان باید رعایت شوند عبارتند از:
برای جلوگیری از بروز عفونت در ایمپلنت کاشته شده، باید قبل از هر اقدامی دندانپزشکی را انتخاب کرد که در زمینه کاشت ایمپلنت تخصص و مهارت کافی دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان ضروری است و برای جلوگیری از ایجاد التهاب در ایمپلنت و لثه باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرد که شامل موارد زیر می شود:
باید حداقل دو بار در سال برای تمیز کردن و چکاپ به دندانپزشک خود مراجعه کرد. این کار به دندانپزشک اجازه می دهد تا سلامت دهان و دندان فرد را تحت نظر داشته باشد و با مشاهده اولین نشانه عفونت مانند تورم یا قرمزی بافت لثه، آن را فوری درمان کند.
شکر نه تنها منجر به پوسیدگی دندان می شود، بلکه باعث رشد باکتری ها و ایجاد عفونت خواهد شد. باید برای جلوگیری از التهاب ایمپلنت دندان، مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین را کاهش داد. اما اگر فردی نمی تواند شیرینی را نادیده بگیرد، باید بعد از مصرف آن دهان خود را با آب بشوید و در اولین فرصت مسواک بزند.
بهتر است در دو هفته اول پس از جراحی، مصرف غذاهای سفت و ترد را به حداقل رساند و در عوض، غذاهای نرم مانند ماست، سوپ، موز و انواع اسموتی ها را مصرف کرد.
سیگار خطر شکست ایمپلنت را بیشتر می کند و در روند بهبودی و مبارزه با عفونت ها اختلال ایجاد می کند. باید به طور کامل آن را ترک کرد اما اگر فردی نمی تواند این عادت را برای همیشه ترک کند، باید حداقل تا 2 ماه پس از جراحی، از مصرف آن خودداری کند.